Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’arquitecta, Sílvia Pagès, ha fet una xerrada sobre urbanisme feminista al Casal Popular

La CUP de Vilafranca va fer aquest dijous al vespre un acte al Casal Popular que va comptar amb la xerrada de l’arquitecta garrotxina especialitzada en urbanisme feminista, Sílvia Pagès.

L’urbanisme amb perspectiva de gènere parteix del fet que l’urbanisme no és neutre. Els barris, pobles i ciutats s’han configurat sobre els valors d’una societat patriarcal. La forma física dels espais perpetua i reprodueix els rols masclistes de la societat.

Sílvia Pagès destaca que una visió feminista de l’urbanisme no vol dir que sigui només per a les dones.

L’urbanisme feminista posa la vida en el centre de les decisions urbanes, incorporant la diversitat de les persones.

La CUP va presentar fa uns mesos una moció, que va ser aprovada per unanimitat, en el Ple de l’Ajuntament de Vilafranca que es centrava en la seguretat de les dones en l’espai públic, sobretot a la nit quan els carrers i places es troben més desertes, fet que fa augmentar el risc a patir agressions sexuals. La xerrada d’aquest dijous, a la que hi van assistir una vintena de persones es completava amb una marxa exploratòria per alguns carrers de la vila.

 

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: