Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACM inicia a l’Alt Penedès un cicle de jornades per preparar els electes per les muncipals

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha acollit la primera sessió d’un cicle de jornades que promou l’Associació Catalana de Municipis a través de l’Observatori de Política Municipal.

L’organisme el dirigeix qui va ser president del grup parlamentari de JxSí, Lluís Maria Corominas. La jornada es va celebrar dijous passat i es va cloure amb una taula rodona en la que hi participaven un representant de cada força política que hi ha representada al Consell Comarcal i que estava moderada pel periodista, Ricard Rafecas.

Els participants eren Pere Pons del PDeCAT, Francisco Romero del PSC,  Lluïsa Llop d’ERC, Anna Baqués de la CUP, Diego Díez de los Ríos d’Entesa i Josep Tutusaus del PP.

Abans s’havien fet dues ponències per a electes, una sobre l’anàlisi de les dades obtingudes per l’Observatori de Política Municipal respecte els darrers anys i l’afectació de l’1 d’octubre, i una altra per oferir eines per afrontar millor els darrers mesos de mandat.

Lluís Maria Corominas destaca que per primera vegada les eleccions municipals de l’any vinent poden estar afectades per altres fets polítics del moment.

Per la seva banda, i a la cloenda de la jornada, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, destacava que l’Alt Penedès hagi estat la primera d’aquest cicle i la importància de les dades aportades de l’Associació Catalana de Municipis.

L’Associació Catalana de Municipis ha posat en marxa fa pocs mesos un espai per a promoure el debat de les idees, la qualitat democràtica, el bon govern i la transparència en els municipis de Catalunya. Un espai dirigit per

Lluís Maria Corominas, i que s’ha presentat en societat amb aquesta jornada a Vilafranca.

 

 

ACM

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: