Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La pluja, principal protagonista de la diada del Firal dels Xicots de Vilafranca

L’actuació de la 14a. Diada del Firal – 10è Memorial Joan Sol amb 4 colles, s’ha hagut de traslladar dins de Cal Noi Noi, un fet que ha impedit els Xicots reeditar el 4 de 8 estrenat a Fires.

Malgrat tot, la diada castellera del Firal dels Xicots, ha estat un bon dia per anar rodant els troncs de la colla vilafranquina, pendent de reptes superiors. El fet d’actuar sota cobert ha condicionat de bon matí l’execució del 4 de 8 que ha quedat descartat. També havien descartat dies abans el 3 de8, que haurà d’esperar encara uns dies, ja que enguany durà moltes novetats.

Per això els vermells han aprofitat la matinal per descarregar una bona Torre de 7, la segona de l’any, acompanyant-la del 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, dos castells que d’aquí a pocs dies han de ser castells menors per la colla. El pilar de 5 ha tancat la seva actuació. Pendents doncs de veure si el proper diumenge 17 de juny a La Bisbal, els Xicots de Vilafranca aporten alguna novetat.

Els han acompanyat els Castellers de Castelldefels, que en el seu bon nivell de set pisos, han descarregat el 4 de 7, el 3 de 7, després d’un intent desmuntat i el 5 de 6. Els Minyons de l’Arboç i els Castellers d’Altafulla, ambdues colles encara en rodatge d’inici de temporada, han assolit castells de 6. Els penedesencs el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla, i els tarragonins el 3 de 6, el 3 de 6 amb l’agulla i la Torre de 6.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: