Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma Provegueria Penedès demana consens a l’hora de desenvolupar la llei de vegueries

Representants del secretariat de la Plataforma Provegueria Penedès han explicat quin és el seu posicionament respecte al desenvolupament per part del govern de la Generalitat de l’aplicació de la llei

El president de la Plataforma, Fèlix Simón, acompanyat de dos representants del secretariat, Pere Prat d’Igualada i Lluís Ràfols de Subirats, ha assenyalat que d’alguna manera la seva entitat també s’ha vist afectada pel 155, i ha estat aturat els darrers vuit mesos. Ara tornen a impulsar el debat i aquest dissabte van celebrar assemblea anual, amb un seguit de propostes que volen desenvolupar durant aquest any.

Fèlix Simon recorda que el compromís de desplegament és per un període de 3 anys, que va començar a córrer amb la pubilació del decret al febrer del 2017.  Lamenta que en la meitat d’aquest temps no s’hagi fet gairebé res.

Simon explica que dels cinc acords inicials d’actuació mantenen els tres primers. Desenvolupar el Pla Territorial, el desplegament de la Llei de Vegueries i la creació d’una marca turística del Penedès.

Per tot plegat reclamen el màxim consens en el territori. En aquest sentit proposen una distribució plurinodal de les conselleries.

Des de la Plataforma Provegueria Penedès recorden que la Delegació Terrirorial, que el govern va aprovar crear la setmana passada, haurà de tenir una seu en una capital penedesenca, però que els serveis s’han de distribuir en delegacions a les 4 comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: