Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada ‘En comú som més fortes!’, un espai de trobada per a les candidatures dels Comuns

La jornada ‘En comú som més fortes!’ destaca el control sobre l’acció de govern, la participació i la voluntat de transformació social com a punts forts de les candidatures municipalistes dels Comuns.

Vilafranca va acollir dissabte la jornada ‘En comú som més fortes!’, una trobada de les candidatures municipalistes dels Comuns per compartir experiències i sensacions ara que es compleixen tres anys de les darreres eleccions municipals. Per a les candidatures és un bon moment per fer balanç, tant en els municipis on governen –el cas de Barcelona- com allà on formen part de l’oposició, amb major o menor representació, com a Terrassa, Lleida o Vilafranca. També per a assentar les bases del treball futur, ja que moltes de les candidatures tornaran a incórrer a les eleccions l’any vinent. La trobada va reunir representants d’una vintena de municipis diferents.

Des del Comú de Lleida, Laura Vergés explicava que, en una posició de minoria dins l’oposició, el grup ha vetllat pel control de l’acció de govern i la transparència mentre fomentava la participació ciutadana. Una manera de treballar comuna en altres candidatures del mateix signe.

En el cas de Barcelona en Comú, el regidor de Presidència, Aigua i Energia Eloi Badia, posava l’accent en què, des del govern, han transformat l’agenda municipalista amb la voluntat de transformar també la societat, tot prioritzant les polítiques socials i d’equitat.

Badia destacava que els ajuntaments són una eina potent per la proximitat que tenen amb la ciutadania i també perquè poden elevar a altres administracions les demandes que fan els ciutadans i ciutadanes.

Per la seva part, Glòria Baena, de Terrassa en Comú, explicava que a Terrassa, com a primer grup de l’oposició, els comuns han treballat en el trasllat dels moviments socials de la ciutat a la pràctica institucional. Una experiència que van compartir en la jornada a Vilafranca.

El grup amfitrió, Vilafranca en Comú, va ser l’encarregat de fer la ponència inaugural del taller ‘Formació, programa i campanya de candidatures municipalistes’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: