Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Flama del Canigó arribarà a 15 municipis de l’Alt Penedès

Enguany hi participen tres municipis més respecte a l’any passat: Subirats, Pacs i Santa Margarida i els Monjos.

Un total de quinze municipis, tres més que l’any passat, rebran enguany la  la Flama del Canigó el proper 23 de juny per poder encendre d’aquesta manera les fogueres la nit de Sant Joan. La flama entrarà per Torrelles de Foix, on serà rebuda a l’Ajuntament a les dues del migdia i a dos quarts de 5 pujarà fins al Santuari de Foix, on la recolliran membres del Centre Excursionista del Penedès per portar-la als municipis de la comarca. Jordi Parellada, president d’Òmnium a l’Alt Penedès, explicava que el recorregut és similar al de l’any passat, perquè va funcionar molt bé.

La flama arribarà en cotxe fins a Gelida i en bicicleta fins a la muntanya de Sant Pau de Vilafranca. Des d’allà, l’aniran a recollir caminaires de Pacs, les Cabanyes i els Monjos i els Corredors per la Terra, que la portaran a Vilafranca i a Moja. Un grup de ciclistes la portarà fins a La Granada, Sant Pau d’Ordal, Sant Sadurní d’Anoia, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles i Sant Quintí de Mediona, mentre que a Olesa de Bonesvalls hi arribarà en cotxe des de Vilafranca.

Cada un dels municipis prepara diverses celebracions. En el cas de Vilafranca, enguany l’organització va a càrrec de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Julià. Parellada desvetllava que a la capital altpenedesenca hi haurà una cercavila pel barri que acabarà a la Plaça de la Sardana.

Una de les novetats d’aquesta edició també ha estat l’elaboració de tires groges de desitgos que caldrà tirar a les fogueres perquè es compleixin.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: