Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP apunta al miler d’empreses associades un any després de la integració

La FEGP apunta al miler d’empreses associades un any després de la integració de les dues organitzacions empresarials existents al Penedès.

La Federació Empresarial del Gran Penedès és fruit de la integració de les dues organitzacions empresarials que coincidien en el mateix àmbit geogràfic, el Penedès. De resultes d’aquest procés d’acoblament per part de la UEP i l’ADEPG, la primera organització empresarial del Gran Penedès compta amb més de nou-cents associats, entre empreses i professionals afiliats ara que fa un any que es va fer efectiva la integració.

En un esmorzar col·loqui celebrat aquest dimarts a la Masia Vallformosa, el president Martí Sistané, i el president adjunt, Santi Carda, han valorat positivament aquest primer any en considerar que han donat resposta a les necessitats de les empreses en un context de convulsió política.

Els reptes que té per endavant la FEGP continuen vius. La digitalització de les empreses i la millora de les infraestructures són objectius clau. Com també ho és que les empreses trobin el personal qualificat que demanden en un territori on l’atur continua sent preocupant.

Segons els responsables de l’entitat, la FEGP ofereix un “mosaic social del tot representatiu del seu districte econòmic i empresarial”. El gruix del teixit industrial i de les activitats de serveis està vinculat a l’entitat, com també els sectors més emblemàtics: com ara el turisme, el comerç, el sector vitivinícola, la indústria alimentària, la del cartró i la de l’automoció, entre d’altres.

Pel que fa a la nova realitat territorial que suposa la Vegueria Penedès, des de la FEGP creuen que primer s’ha de materialitzar políticament però insisteixen en la importància d’impulsar les potencialitats del territori.

Sistané ha dit, però, que la Vegueria hauria d’ajudar a “eliminar estaments polítics per ser més flexibles a l’hora de prendre decisions”.

La Federació compta amb tres seus socials, al Vendrell, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, i una plantilla fixa de set persones que atenen les àrees de comunicació, formació, borsa de treball, administració, serveis i atenció als socis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: