Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Família Torres ha finalitzat la construcció del celler Purgatori al Mas de l’Aranyó a Juneda

Aquest és l’únic celler de Torres a Costers del Segre i compta amb 200 hectàrees de vinya ecològica, repartides entre la vall i les vessants.

La superfície total de la finca és de 870 hectàrees i el celler compta amb 1.800 metres quadrats. La rehabilitació del celler ha tingut un cost total de 3,8 milions d’euros i ha estat construït amb criteris d’eficiència energètica. Disposa de 46 dipòsits de fermentació i criança, alguns dels quals fets de formigó fabricats amb una barreja de terra de la pròpia vinya per potenciar l’expressió de procedència del vi.

El celler, que s’estrenarà amb la verema d’aquest any, es destinarà a l’elaboració del vi Purgatori, elaborat amb varietats mediterrànies com la carinyena, la garnatxa i el syrah. Aquest vi va néixer amb l’anyada del 2012 i té una producció limitada d’unes 36.000 ampolles. Es tracta d’un vi de gran intensitat aromàtica degut a la lenta maduració del raïm a conseqüència del clima extrem.

Gràcies al clima extrem de la comarca, la finca és també un excel·lent camp de proves per a experimentar amb varietats de raïm ancestrals. D’entre elles, la gonfaus és una de les que millor s’ha adaptat i per la qual està apostant la família Torres amb diverses plantacions experimentals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: