Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP fa una marxa exploratòria per descobrir racons a la vila des d’una perspectiva de gènere

L’urbanisme amb perspectiva de gènere, consideren des de la CUP, parteix del fet que l’urbanisme no és neutre. Els barris, pobles i ciutats s’han configurat sobre els valors d’una societat patriarcal.

La forma física dels nostres espais perpetuen i reprodueixen els rols masclistes de la societat. Partint d’aquestes premisses, des de la CUP organitzen per el proper 14 de juny una activitat amb la voluntat de plantejar alternatives a partir de l’urbanisme feminista.
Un urbanisme, diu la CUP, que posa la vida en el centre de les decisions urbanes, tot incorporant la diversitat de les persones: gènere, edat, origen, diversitat funcional, identitat sexual, classe social, o religió entre altres.
El regidor de la CUP Marcel Martínez recorda que el disseny de la ciutat amb perspectiva de gènere i la lluita feminista en general, ha estat un dels eixos de treball més importants que la formació en l’actual mandat municipal, amb propostes variades com les de la redacció d’un protocol per a la prevenció d’agressions sexuals a la vila o una revisió de l’urbanisme amb perspectiva de gènere. És en aquest context on s’emmarca la proposta d’activitat d’una marxa exploratòria per la vila.
Martínez insisteix que no és un problema exclusiu de Vilafranca, sinó que és extensiu a la immensa majoria de municipis d’arreu.
Es recorreran espais diversos que facilitaran poder comparar-los, analitzar què ens aporta seguretat i què no. La marxa serà precedida per una xerrada sobre urbanisme feminista conduïdes per l’arquitecta garrotxina especialitzada en urbanisme feminista, Sílvia Pagès.
La CUP anima a totes les persones a participar de les activitats que començaran al Casal Popular de Vilafranca el proper dijous 14 de juny a 2/4 de 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: