Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comunitat Islàmica obre les portes de la mesquita Alfath a representants de la societat

La Comunitat Islàmica de Vilafranca ha obert les portes de la mesquita Alfath a representants de la societat amb la celebració del trencament del dejuni .

Diversos regidors i regidores de l’ajuntament, junt amb altres representants d’entitats, o dels Mossos d’Esquadra, per exemple, han participat aquest dimecres a la nit a l’iftar, l’àpat nocturn amb què es trenca el dejuni diari durant el mes islàmic del Ramadà, que s’ha celebrat a la Mesquita Alfath, situada al polígon dels Cirerers de Vilafranca.

La regidora d’Igualtat i Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, assenyala que és un acte que proposa la comunitat islàmica i que ajuda a conèixer més una cultura que ens sembla molt llunyana, però que tenim al costat de casa.

L’acte també ha comptat amb la participació de la regidora d’ERC, Mònica Hill,  del Director General d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, entre d’altres.

El secretari de la comunitat islàmica de Vilafranca, Fouad Elyahiaouni, recorda que els musulmans segueixen un calendari diferent, que es regeix per la lluna i que el Ramadà se celebra durant 29 o 30 dies, en funció d’aquest calendari. Durant aquells dies els musulmans no poden ingerir cap aliment, ni beure líquids mentre hi hagi llum solar.

També s’han d’abstenir-se de mantenir relacions sexuals i s’ha de mantenir més que mai l’educació en el respecte a les altres persones. Quan es pon el sol, trenquen el dejuni amb un seguit d’aliments cuinats amb tradició.

A més de l’acte de trencament del dejuni celebrat a la mesquita, enguany han organitzat també una altra activitat oberta a tothom, que tindrà lloc aquest diumenge a les nou de la nit a la plaça del Penedès.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: