Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La Comunitat Islàmica ha convidat a la resta de vilafranquins al trencament del dejuni

Centenars de persones es van aplegar diumenge a la nit a la plaça Penedès de Vilafranca per celebrar plegats el trencament del dejuni del Ramadà.

El portaveu de la comunitat musulmana, el Mostafa Choaibi, destacava que Vilafranca és una ciutat diversa i que aquest acte era un bon punt de partida per donar a conèixer i resoldre dubtes sobre la cultura i les tradicions musulmanes.

Dimecres passat, la Comunitat Islàmica de Vilafranca ja va obrir les portes de la mesquita Alfath a representants de la societat amb la celebració del trencament del dejuni. Diversos regidors i regidores de l’ajuntament, juntament amb altres representants d’entitats i també del cos de Mossos d’Esquadra, van participar a la nit a l’iftar. Aquest diumenge, però, es va fer en un espai públic i també era la primera vegada que la comunitat islàmica de la vila convidava al conjunt dels vilafranquins a compartir aquest àpat. Choaibi esperava que fos el primer acte conjunt de molts.

Després d’una pregària cantada, va començar el sopar. Segons la tradició, primer cal encetar l’àpat amb algun aliment que no estigui cuit com els dàtils, la fruita o l’aigua. Van repartir una sopa de verdures i, a continuació, els assistents van poder degustar més elements típics de la gastronomia islàmica com pastes i carn de vedella, entre d’altres. El Mostafa Choaibi va aprofitar per explicar, minuts abans de l’acte, que el dejuni és una manera d’adorar a Déu, de prendre consciència d’allò que tenim i també una forma d’empatia amb aquells que són pobres i tenen menys recursos.

El Ramadà, que impedeix als musulmans menjar durant les hores de Sol, finalitzarà el proper 14 de juny.

 

Enquesta

Convocar eleccions generals per l'abril em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

10:30
El taller de l'artista
Ángel Camino - escultor i gravador
10:45
40 hectàrees
Introducció
11:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: