Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cobla Catalana dels Sons Essencials actuarà a Washington

La Cobla Catalana dels Sons Essencials viatjarà aquest mes de juny a Washington com a plat fort de l’Smithsonian Folklife Festival, que tindrà lloc del 27 de juny al 8 de juliol.

La Cobla Catalana dels Sons Essencials actuarà en diferents formats pràcticament tots els dies dins de la programació del festival. El concert més destacat, però, serà el del 7 de juliol, a l’escenari principal de festival en la programació dels Evening Concerts de l’Smithsonian Foklife Festival.

Paral·lelament, la Cobla Catalana dels Sons Essencials actuarà el 2 de juliol dins de la programació estable del Kennedy Center Millenium Stage, un dels centres culturals de referència dels EUA. Aquest concert, que s’enregistrarà en directe, serà la preestrena de l’últim disc de la formació. Amb el títol “Si són flors, floriran”, aquest treball consolida la formació dirigida per Marcel Casellas com un referent en l’àmbit de la música d’arrel, amb peces de marcats ritmes mediterranis, cançons sobre la terra, l’amor, el compromís i l’actualitat amb la voluntat de posar en valor la grandesa de les coses petites. El nou disc, que es presentarà a Catalunya a la tardor,  concentra el to de resistència pacífica palès en totes les seves cançons i inclou melodies, timbres i ritmes propis de la música catalana sense renunciar al camí encetat per la Cobla Catalana dels Sons Essencials amb noves experiències musicals. L’objectiu és descobrir les dreceres que poden obrir els instruments de cobla tocats sense complexos en l’àmbit de la improvisació i el jazz o la fusió amb altres instruments, fins al punt que aquest nou disc incorpora la guitarra elèctrica amb una lectura desenfadada a la corda fluixa entre els gèneres d’arrel i el pop.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: