Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Glòria Valeri tanca un període de gairebé 17 anys com a Síndica de Greuges de Vilafranca

Un dels punts més destacats del Ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca del mes de juny, celebrat aquest dimarts, ha estat la presentació de l’informe de la Sindicatura de Greuges.

Com que el nou síndic, Jaume Rafecas, va començar a exercir enguany, va ser l’exsíndica, Glòria Valeri, qui va intervenir per darrera vegada al Ple. Per aquest motiu va aprofitar per fer un balanç, no només del darrer any sinó dels gairebé 17 anys que ha desenvolupat el càrrec. En relació al 2017 va destacar que hi havia un lleuger descens d’expedients, fet que pot comportar una lectura positiva per la millora dels serveis, també per exemple en l’àmbit de la policia local. Valeri va assenyalar que des del primer moment que va assumir la sindicatura es va plantejar que escoltar a la gent i l’ús del diàleg havien de centrar la seva tasca, i en aquest sentit s’acomiadava emocionada fent també aquesta recomanació als regidors.

Al saló de plens acompanyaven Valeri síndics i exsíndics de Santa Coloma o Vilanova, a més de l’actual síndic i el tècnic de Vilafranca.

Tots els grups van lloar la tasca. Ramon Arnabat de VeC va destacar el saber escoltar de Valeri, la mediació, i la preocupació per aspectes socials agreujats per la crisi.

També la republicana Mònica Hill va felicitar i agrair la síndica per la feina feta. Respecte al resum de l’activitat, i com a reclamació de la mateixa Glòria Valeri, va destacar que com a deures pendents de l’ajuntament hi ha la demora de les respostes en alguns dels casos tractats.

En nom de la CUP, Laia Sentís, va remarcar la tasca altruista i va agrair el reconeixement de la tasca de l’oposició. També va defensar la figura de la sindicatura.

En nom del PSC, Francisco Romero, va apuntar també la implicació de Valeri i el fet que la seva tasca suposa una garantia de millora de funcionament dels serveis municipals.

En nom del PDeCAT, Aureli Ruiz, va destacar la independència de la sindicatura i la seva tasca de mediació del tot necessària.

Finalment l’alcalde, Pere Regull, va destacar la relació excel·lent amb Glòria Valeri, va reconèixer el repte que suposa per a l’administració la comunicació amb la ciutadania i va acabar donan-li les gràcies per la dedicació a Vilafranca durant 17 anys.

El debat d’aquest punt es va cloure amb un llarg i emotiu aplaudiment.

D’altra banda el ple va aprovar alguns punts tècnics amb tancament de comptes o operacions de crèdit i tot seguit va encarar el capítol dedicat a les mocions que proposen els diferents grups.

La primera la presentaven conjuntament tots els grups, tenint en compte que el regidor del PP no hi va assistir per malaltia.

Era una moció promoguda per Amnistia Internacional per donar suport al procés de pau a Colòmbia. Per defensar-la es va donar la paraula al representant de la ONG a l’Alt Penedès, Joan Parra.

Tot seguit la CUP va presentar una moció en suport als penedesencs encausats per una manifestació contra la presència de Plataforma per Catalunya a Vilafranca, que va rebre també el suport de tots els grups.

En canvi no va prosperar la moció que també presentava la CUP per recuperar l’Oficina Municipal d’Habitatge. En aquest cas va ser rebutjada pel govern amb els mateixos arguments que ho va fer també el mes de març, en una moció similar. La unanimitat va tornar per aprovar una moció de suport al professorat de l’Institut Palau de Sant Andreu de la Barca o per aprovar una moció d’ERC per la millora i la inclusió dels parcs infantils.

En canvi el govern va rebutjar la creació d’un consell de convivència, defensa i benestar animal com presentava VeC i sí que es va donar llum verda a la creació d’un consell de lectura pública proposada també pels Comuns.

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: