Divendres, 26 d'abril de 2024

Gerard Suriol i Marina Travé són els guanyadors de la VII Cursa de Sant Fèlix en 4 km

Quan les iniciatives es consoliden es converteixen en tradicions. Així aquest diumenge es va arribar a la setena edició de la tradicional cursa de Sant Fèlix.

Amb sortida i arribada a la plaça Jaume I, a les 10 del matí s’iniciava  la 7ª cursa de Sant Fèlix. La cursa pretén ser un moment festiu i popular, durant el qual grans i petits poden escollir entre el recorregut curt de 2 km o el llarg de 4 km. Es tracta de fer el circuit que correspon al recorregut de la processó de Sant Fèlix una o dues vegades respectivament.

Tot i que hi va haver una inscripció una mica per sota de l’any passat, els administradors es mostraven satisfets per la participació.

Xavi Aranda, destaca a més que hi ha diferents motivacions que porten a participa-hi.

El guanyador masculí de la cursa de 4 quilòmetres va ser el vilafranquí Gerard Suriol amb un temps de 13 minuts 10 segons.

La guanyadora femenina va ser la també vilafranquina Marina Travé, amb un temps de 14 minuts.

Es va donar la curiositat que el guanyador en la categoria masculina dels 2 km va ser l’exadministrador Toni Santiesteban.

A l’acte hi van assistir els regidors d’esports, Anna Doblas, de Cultura, Raimon Gusi i de Joventut, Miquel Medialdea. Tots tres van destacar el fet que participar a la cursa ajuda a col·laborar amb la Festa Major. A més també enguany amb la novetat de la col·laboració de voluntaris a través de la plataforma minuts.

Aquest any la cursa havia de presentar dues novetats.

Al matí s’havia de celebrar la Cursa Especial de Sant Fèlix, per persones amb discapacitat, que finalment no es va celebrar.

L’altra va ser tot un èxit de convocatòria. Es tractava de la Cursa Familiar Popular. Una cursa d’orientació pels carrers més cèntrics de la vila carregada de proves festamajorenques, que es va celebrar just desprès del lliurament de trofeus.