Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

ERC demana millorar els parcs infantils per fer-los aptes per a infants amb discapacitat

Els republicans apunten a l’objectiu d’aconseguir un 50% de parcs adaptats a Vilafranca, fet que suposaria un benefici important, no només pels infants, sinó també per les famílies.

Actualment a Vilafranca, segons explica ERC, no hi ha cap parc adaptat per tal que infants amb diversitat funcional hi puguin jugar. Els republicans proposen que s’elabori un pla per aconseguir que el 50% dels parcs estiguin adaptats i facin possible per tant que tots els infants, també els que tenen alguna discapacitat, puguin utilitzar-los i jugar-hi.
La proposta dels republicans, que porten a debat en forma de moció en el proper ple, fa referència a la necessitat dels infants per gaudir d’espais de joc on poder compartir el seu temps d’oci. La portaveu d’ERC, Mònica Hill, remarca que el joc, i el joc en espais com els parcs i places, té un important component de socialització que des de l’administració s’ha de garantir accessible per a tothom.
Hill insistia en que els parcs infantils inclusius no només són importants en la qualitat de vida dels infants amb discapacitat sinó que també ho són pels seus pares i famílies, ja que existeix una gran necessitat de poder disposar d’espais inclusius on poder realitzar activitats de lleure i d’esbarjo. La proposta es fonamenta no en crear nous espais de lleure aïllats, sinó que el que cal fer és que els espais de lleure que ja existeixen incloguin jocs que puguin ser utilitzats per tots els infants independentment de les seves capacitats.
Consideren que els parcs haurien de repensar-se en aspectes com l’horitzontalitat de les instal·lacions, l’eliminació de les barreres arquitectòniques tant de l’accés als parcs com de les pròpies zones de joc, gronxadors pintats amb colors més llampants per adaptar-los a nens i nenes amb discapacitats visuals, textures per distingir les zones, cartells en Braille que expliquin el joc, gronxadors adaptats a infants amb cadira de rodes, jocs infantils a ras del terra per a nens i nenes amb problemes de mobilitat, entre d’altres.
D’altra banda, ERC va lamentar que en els casals d’estiu no hi hagi la suficient previsió per fer possible que infants amb diversitat funcional puguin accedir-hi amb plena igualtat, ja que no es cobreixen les necessitats que aquests infants tenen durant tot el Casal d’estiu. Des d’ERC es demanarà que de cara el curs que ve, s’incloguin clàusules especials amb les empreses que realitzen aquest servei, per tal de no perjudicar a les famílies d’aquests infants.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Ple municipal
Transmissió des de Vilafranca del Penedès
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

20:00
Ple municipal
Transmissió de la sessió plenària de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: