Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els “Tastets d’arxiu maridats amb vins i clàssic Penedès” han tornat a omplir

El dia 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius i per aquest motiu tots els arxius obren portes i organitzen diferents activitats culturals durant tota la setmana.

En aquest marc, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès i la Denominació d’Origen Penedès han organitzat per tercer any l’activitat “Tastets d’arxiu maridats amb vins i clàssic Penedès”, aquest dijous i divendres.

L’objectiu de l’activitat és que els assistents es puguin endinsar a la cultura del vi mitjançant diferents tipus de documents que custodia l’Arxiu, tot acompanyat d’una narració sobre la història del vi i la terra i d’un tast de diferents vins i clàssic elaborats al Penedès.

En aquest sentit, la sala de consulta de l’Arxiu es converteix en una sala d’exposició de documents i alhora una sala de tast de vi. A la part expositiva s’hi mostrarà documentació que forma part de diferents fons documentals de l’Arxiu.

Tot el material que s’utilitzarà té relació o interès directe amb el món de la vitivinicultura i la seva evolució, i serà utilitzat pel narrador durant el transcurs de l’activitat.

S’exposen “El cultiu de la terra”, “el treball i economia del vi” i “l’elaboració i “la comercialització del vi”. Entre un àmbit i l’altre es realitzen els tasts de vins, conduits per l’enòleg Pere Escudé.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: