Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Poble Nou ha començat amb un bon nivell les festes dels barris de Vilafranca

Des del pregó del periodista Ricard Rafecas, passant per els actes infantils, i acabant amb la cantada d’havaneres dels vilafranquins Xató, es pot dir que les festes del barri han estat tot un èxit.

També és cert que el temps, que a priori amenaçava pluja, ha respectat d’allò més tots els actes, i aquesta circumstància ha afavorit una nombrosa presència de públic a tot arreu.

Per tot plegat des de la junta de l’Associació de Veïns es fa una valoració molt positiva del resultat de la festa.

La presidenta, Fina Milà, assenyala dos actes celebrats a la Capella de la Mare de Déu de Fàtima. Un concert de l’Orquestra Fènix, que és l’orquestra de l’escola aixoplugada per l’associació de veïns, i un acte de reconeixment a tots els veïns que amb les seves aportacions  van fer possible la construcció de la capella ara fa 65 anys.

Per la seva banda el secretari de l’Associació, Josep Maria Tobella, destaca la continuïtat de la novetat de l’any passat en l’apartat d’activitats per als infants i joves, amb les activitats organitzades el dissabte a la tarda per part de l’Agrupament Escolta.

Les activitats infantils es completaven amb un espectacle d’animació amb números de circ per part del Gran Gabini, a l’escenari del Parc Tívoli.

El mateix escenari en el que el divendres a la nit es va fer l’acte inaugural de les festes, que per vuitè any consecutiu consistia amb un pregó. Engauny el pregoner va ser el periodista Ricard Rafecas, que tot i no ser veí del barri, va explicar alguns fet que li relacionaven. Sobretot des de la fundació de l’Escola Montagut, els estudis al barri. De fet va dir que passar del Sant Ramon al Montagut de l’època dels anys seixanta del segle passat, va ser per a ell passar de mort a vida. D’altra banda Rafecas va voler destacar la tasca de la gent que forma part de les associacions de veïns, que com en altres aspectes de la cosa pública, ofereixen hores de treball pel bé comú.

Desprès del pregó va ser el moment per encendre una traca d’inici de festa celebrar el sopar del barri. Un sopar que s’ha recuperat, després d’uns quants anys de no celebrar-se. El resultat va superar totes les expectatives amb 140 comensals. La festa del barri del Poble Nou va acabar també amb un concert d’havaneres que va omplir la pista del Tívoli.

El grup Xató es va posar el públic a la butxaca amb un repertori en el que no hi van faltar havaneres clàssiques. Com tampoc no va faltar un altre clàssic del concert d’havaneres de Tívoli, que és el repartiment del rom cremat preparat pel Raimon Cuyàs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: