Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El fons d’inversió nord-americà Carlyle compra la majoria de les accions del grup Codorniu

La companyia de Sant Sadurní d’Anoia ha tancat un acord amb el fons de capital risc nord-americà Carlyle. L’acord serà d’uns 300 milions d’euros, segons la informació que ha avançat “La Vanguardia”.

Segons un comunicat intern a la plantilla fet públic ahir per TV3, la venda, però, no estaria del tot tancada. El comunicat assegura que “una majoria d’accionistes ha firmat una venda condicionada de les seves participacions al fons d’inversió Carlyle”, però afegeix que l’operació no està tancada del tot, ja que ara “s’obre un procés de transició per fer una Due Diligence confirmatòria que donaria pas a la venda efectiva a finals d’any”.

Això vol dir que ara el fons d’inversió podrà accedir als llibres de comptes de la companyia per verificar que els números que s’han posat sobre la taula en la negociació són correctes. En tot cas, tot i que Carlyle es podria fer enrere si veu algun forat als números de l’empresa, l’interès del fons és notori, ja que prèviament havia fet dues ofertes que la companyia havia rebutjat.

L’operació es va tancar dimecres, després que Mar Raventós i Xavier Pagés, presidenta i director general, respectivament, decidissin vendre també la seva part. Així, Carlyle aconseguirà tenir el control de l’empresa amb més del 55% de l’accionariat. L’operació pujarà a uns 390 milions d’euros ja que 90 milions aniran destinats íntegrament a assumir el deute del grup. Per tant, la valoració de la companyia és d’uns 300 milions.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: