Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Diada balsàmica dels Castellers de Vilafranca a Sant Quintí de Mediona

Diada balsàmica dels Castellers de Vilafranca a Sant Quintí de Mediona

El 3 de 9 amb folre va ser el castell més destacat dels verds en el 4t. Campus Joan Amades de Cultura Popular.

Després de la diada del passat diumenge a Berga, els Castellers de Vilafranca necessitaven retrobar-se amb la calma i afrontar una actuació per sota de les previsions desitjades. Calia no caure i refer el pas.

Una absència destacada de tronc sumat a les baixes va fer veure estructures amb alineacions renovades. D’entrada van descarregar sense problemes la seva quarta Torre de 8 amb folre de l’any, que van agafar de bona mida. Per segona ronda van deixar el 3 de 9 amb folre, que van treballar còmodes, encara que un petit dubte de l’enxaneta a l’hora de carregar-lo va posar el punt delicat del castell que es va descarregar solvent. Pot ser, el millor dels cinc que ja porten, un d’ells carregat, d’aquest 2018. Van tancar la diada descarregant un intranquil però sobrat 4 de 8. Per absència al tronc no hi va haver pilar de mèrit final, tancant amb dos pilars de cinc. Els propers dies, i fins arribar a la propera gran cita que serà a primers de juliol a Tarragona, queden pel mig actuacions interessants per rodar castellers que seran ben necessaris.

La diada de Sant Quintí també va comptar amb l’actuació dels Castellers de Sant Cugat i dels Moixiganguers d’Igualada, dues colles que no havien actuat mai en aquesta població penedesenca i que van fer un bon paper en el seu nivell de castells de 8. Els d’Igualada van destacar amb la Torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i el 4 de 8, la que es ja la seva tercera tripleta del 2018. Per la seva banda els de Sant Cugat van descarregar sense problemes el 4 de 8, el 3 de 8 i el 5 de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: