Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Debat sobre el futur de l’especialització del turisme del vi al Penedès

El potencial del Penedès com a destinació turística obre el debat sobre el futur de l’especialització de l’enoturisme i el paisatge vitivinícola.

Representants de Cava Emotions, Cal Feru, Visit Penedès i Loxarel obrien aquest dimecres el nou cicle de tertúlies del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola sobre el sector del vi i el paisatge al Penedès en una sessió que tenia lloc a l’Enològica.

El potencial del Penedès com a destinació turística centrava el debat sobre el futur de l’especialització del turisme del vi al Penedès.

La taula estava dirigida per la paisatgista i investigadora Soazig Darnay qui, minuts abans de començar l’acte, destacava la necessitat d’aturar-se a reflexionar i compartir aquestes reflexions i plantejava la relació entre paisatge i enoturisme.

Per la seva part, la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, va fer una crida a construir plegats des de les institucions, els cellers i les empreses enoturístiques tenint cura del paisatge.

La tertúlia va posar sobre la taula alguns dels problemes estructurals del sector de l’enoturisme:

la falta d’allotjaments per acollir els visitants, la falta de possibilitats per part dels cellers petits d’obrir els caps de setmana i festius per atendre les visites, o el pas de grans infraestructures de serveis i comunicacions pel territori. També es va posar l’accent en elements com la cultura, la tradició, l’arquitectura, l’art, el mar o la diversió com a reclams turístics al Penedès que es poden complementar amb el turisme del vi.

Els quatre ponents van coincidir en la voluntat de rebre i fer visites de qualitat, amb valor afegit, explicant el Penedès.

La voluntat d’aquest cicle de tertúlies que ha encetat el CEPvi és mantenir viu l’esperit crític que aporta el Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola més enllà de les cites congressuals cada dos anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: