Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Castellet i la Gornal ha viscut un cap de setmana ple d’activitat amb el Mercat Medieval

En la setzena edició s’estrenava l’obra escultòrica “Castellet encantat” de l’artista Luis Zafrilla

Durant tot dissabte i diumenge va estar instal·lat el mercat medieval al municipi i es van poder gaudir diferents activitats relacionades amb aquella època. Aquesta és la setzena edició d’una fira que va néixer amb l’objectiu de reproduir els mercats que hi havia a l’Edat Mitjana i que servien per a vendre productes de tota mena.

Enguany, a més, s’ha estrenat un projecte escultòric al municipi, fet amb elements de ferro i creat per l’artista Luis Zafrilla. “Castellet encantat”, que així es diu aquesta obra, vol ser una manera de completar i guarnir Castellet tot integrant-se en l’orografia del poble i el seu paisatge.

El projecte està format per 5 obres que representen: l’ofici de l’extracció de pedra, el ruc català, l’interior d’un forn, una escena domèstica amb 2 veïnes que compren el pa i el marge dels oficis situat al mirador del Penedès.

Tal com explica l’alcalde de Castellet i la Gornal, Miguel Delgado, el que fa únic aquest mercat medieval és l’entorn. A més, la fira suposa ser un aparador perquè més gent conegui el poble i el visiti.

Al llarg de tot el cap de setmana, a banda de les diferents parades on estaven representats els oficis i les arts medievals, també hi havia tallers d’esgrima, atraccions medievals infantils, espectacles medievals i cercaviles itinerants, així com visites guiades a l’obra escultòrica “Castellet Encantat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: