Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana s’ha completat el trasllat de la premsa de vi de l’Avinguda Tarragona

L’operació de trasllat de la premsa de vi de Cal Palau, ubicada a l’avinguda de Tarragona des de l’any 1961, s’ha completat aquesta setmana.

Era una operació molt delicada pel mal estat en el qual es troben els materials que integren la premsa i per les dimensions de les peces.

Ara, la premsa de biga ha estat traslladada a Cal Berger, a les reserves del Vinseum, que n’és el propietari. El museu ha plantejat una operació de desmuntatge, trasllat i restauració que pretén aturar de manera definitiva el procés accelerat de destrucció de la premsa de biga, exposada a la intempèrie des de fa gairebé seixanta anys.

A les reserves de Vinseum l’equip de conservació i restauració ha d’estudiar les afectacions que pateix la premsa i, en funció del que es determini, es farà una proposta de restauració.
Un cop restaurada, en un futur, es podria tornar a exposar en un espai públic a cobert, encara per determinar.

Des que el 1961 va ser convertida en monument a la cultura del vi i muntada en una de les entrades principals de la vila, la premsa de Cal Palau ha patit una degradació accelerada que en feia perillar l’estabilitat. Les premses de vi antigues estan formades majoritàriament per peces de fusta, però també per elements de ferro i de pedra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: