Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

3 de 9 amb folre dels Castellers de Vilafranca allà on va començar tot

Homenatge als 70 anys de la colla. Els Verds fan de Can Cassanyes, casa pairal d’Oriol Rossell, fundador de la colla, plaça de castells de 9.

Diada important per als Castellers de Vilafranca que s’havien marcat aquesta data en el calendari del seu 70è. Aniversari amb una fita a assolir, aixecar un castell de nou allà on va començar tot. Can Cassanyes casa d’Oriol Rossell, ha rebut un merescut homenatge, com també l’han rebut tots els seus  castellers i aficionats.

Passat, present i futur dels Castellers de Vilafranca s’han aplegat a un indret d’història viva dels Castellers de Vilafranca, que ha donat inici amb els parlaments dels dirigents de la colla, Joan Badell i Toni Bach i del fill de l’Oriol, en Toni Rossell. Tampoc ha faltat el predicot de l’històriador de la colla, Eloi Miralles.

Pel que fa a la diada castellera els Verds han començat les rondes de castells amb la Torre de 8 amb folre, que com el dia abans han agafat ja en forma de torre emmanillada. De resolució sobrada i ben definida. Si no passa res, ja te data d’estrena de nou pisos. 7 de juliol al Pla de la Seu de Tarragona.

En segona ronda i com estava previst, el gruix de camises ha acompanyat i les ganes encara més, 3  de 9 amb folre, que han defensat bé de mides, potser un pel estirat a terços, però que no ha tingut cap moment complicat. Cinquè descarregat de la temporada i Can Cassanyes plaça de 9. Anotem doncs Sant Marçal com a 5a. població de nou pisos de l’alt Penedès i la 79 del món casteller.

La diada de màxims en solitari s’ha tancat amb el 5 de 8, el segon de la temporada, amb novetats al tronc. El més destacat sens dubte veure el cap de colla, en Toni Bach pujant a terços de la rengla, les baixes obliguen, i el debut de l’enxaneta en aquesta posició. Un cinc que s’ha carregat còmodament i que només ha necessitat una mica més de feina a la baixada al estar la torre un pèl enganxada al tres. Aquesta temporada els verds aposten per retrobar el 5 de 9 amb folre que no porten a plaça des de l’any 2014.

Abans d’anar a pel pilar de mèrit els verds han fet un petit tast del castell de 10, per seguir descarregant el cinquè pilar de 6 de la temporada, que els ha exigit d’una mica més d’esforç a la baixada, que el terç ha sabut dominar.

Després del pilar de sis, i un cop enllestit 8 pilars de 4 la diada s’ha tancat amb una emotiva fotografia amb els 6 presidents i els 6 caps de colla en vida de camisa verda. Com dèiem passat, present i futur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: