Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca recull un premi Best LIFE de Unió Europea pel projecte Vinyes per Calor

Coincidint amb la Setmana Verda de la UE, aquest dimecres a la tarda va tenir lloc a Brussel·les la cerimònia de lliurament dels premis Best LIFE.

Els premis distingeixen aquells projectes els resultats dels quals, si s’apliquen àmpliament, podrien tenir un impacte més positiu sobre el medi ambient.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí, va recollir a Brusel.les, la distinció Best LIFE dins la categoria de Climate Action per al projecte penedesenc, liderat per l’Ajuntament de Vilafranca Vinyes per Calor. Han estat un total de 63 els projectes europeus distingits d’un total de 430 projectes presentats, entre tots els acabats el 2016 i 2017.

Vinyes per Calor és una estratègia local per mitigar el canvi climàtic i es basa en la transformació de l’energia continguda en el recurs local de biomassa sòlida, la biomassa resultant de la poda dels ceps, per obtenir-ne energia calorífica i de refrigeració.

Actualment aquest projecte  liderat per l’Ajuntament de Vilafranca i en què participen Nou Verd, Innovi i Covides dóna servei a alguns cellers i a la zona d’equipaments públics de la Girada a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: