Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acomiada la Presó solidària

La dona de Joaquim Forn i el cunyat d’Oriol Junqueras han participat en el comiat de la presó solidària a Vilafranca.

La presó solidària de Vic ha estat situada al  mig  de la plaça de la Vila de Vilafranca des del dilluns al matí i fins aquest dimecres a les vuit del vespre. Durant aquests dies ha tingut presos voluntaris que hi ha estat tancats durant dues hores i aquest dimecres al vespre la plaça es va omplir de gent per l’acte de comiat que va comptar amb la presència de la dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, i el cunyat d’Oriol Junqueras, Francesc Riera. Al comiat no va faltar l’actuació dels músics del Penedès que van començar amb el Cant dels ocells, interpretat des de dins de les reixes.

Tot seguit es van anar citant un a un els empresonats, mentre la plaça clamava per la seva llibertat.

I tot seguit van parlar la dona de Joaquim Forn i el cunyat d’Oriol Junqueras.

Laura Masvidal va llegir una carta de Forn i Junqueras amb motiu dels sis mesos a la presó. Carta en la que agraeixen les mostres de suport. Ella va demanar que no es normalitzi la situació.

Francesc Riera va llegir una carta escrita per la germana de Dolors Bassa, exposant les condicions en les que viuen tant ella com la seva companya de cel.la, Carme Forcadell. Una carta que va fer emocionar a tots els presents, que van acompanyar d’un llarg aplaudiment.

Riera assenyala que les mostres de suport ajuden molt als presos.

Desprès una coral dirigida per Jordi Gonzàlez va interpretar el Cant dels Ocells.

Un dels darrers presos a Vilafranca va ser el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, que també es va adreçar a tota la plaça lamentant la injustícia indigna de posar polítics a la presó.

L’acte es va cloure amb unes paraules de la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Ester Güell, agraint les nombroses col·laboracions rebudes durant aquests tres dies. I finalment va sonar l’himne dels Segadors.

 

 

Notícies relacionades

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: