Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC organitza una matinal per reflexionar sobre l’ús de l’espai públic a Vilafranca

El regidor portaveu de VeC, Ramon Arnabat i l’Anna Pujadó, han explicat els detalls d’una jornada que organitzen per aquest proper dissabte.

Serà aquest proper dissabte al matí amb el títol de “Volem que els carrers i places tornin a ser nostres?”.

Es tracta d’una una matinal per reflexionar sobre l’ús de l’espai públic a Vilafranca, que comptarà amb dues ponències d’arquitectes especialistes en espais públics.

Arnabat destaca que en els darrers 3 anys han estat diverses les iniciatives del seu grup municipal per tractar temes d’urbanisme al servei de les persones i també temes relatius a la infància, la joventut i la mobilitat.

La trobada vol ajuntar els dos àmbits.

 

Ramon Arnabat destaca que en ecologia urbana un indicador de salut és quan hi ha molts nens i nenes utilitzant carrers i places i considera que amb l’actual política del govern a Vilafranca cada vegada es veuen menys nens pels carrers.

L’objectiu de la jornada passa per fer reflexionar sobre les polítiques urbanístiques més adecuades pels ciutadans.

Des de VeC s’ha convidat a participar-hi a diferents entitats i col.lectius, com associacions de veïns o ampas de les escoles.

És una jornada oberta que comptarà amb una ponència sobre el joc a l’espai públic amb l’arquitecta especialitzada en infància i participació, Elena Guim, i una segona ponència a càrrec de l’arquitecte vilafranquí Ton Salvadó, director del model urbà de la ciutat de Barcelona, que parlarà de l’espai pensat pels vianants, salut i ciutat i d’urbanisme en perspectiva de gènere.

Després s’obrirà un debat per recollir-ne conclusions.

La matinal se celebrarà aquest dissabte de deu del matí a una del migdia a l’Escorxador.

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: