Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC organitza avui la conferència “El dret a l’habitatge. Propostes per fer-lo efectiu”.

Aquesta qüestió, que continua essent una de les principals preocupacions entre la població, es debatrà amb persones que coneixen profundament la problemàtica.

D’una banda, hi serà Lucía Martín, diputada al Congrés per En Comú Podem, i de l’altra, una representant de la cooperativa Sostre Cívic. L’acte és obert a tothom i tindrà lloc avui a dos quarts de vuit del vespre a l’Escorxador.

Per a Lucía Martín, el moviment per l’habitatge ha estat la seva escola, on ha après la gent s’uneix, s’apodera i pot aconseguir transformar la seva resignació en victòria. El seu primer contacte amb els moviments socials va ser a l’Ateneu Candela de Terrassa i més endavant va implicar-se amb les manifestacions de V de Vivienda de Barcelona. El 2009 va formar part del grup impulsor de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Barcelona, on ha participat en diferents tasques dins d’aquest moviment.

Quant a Sostre Cívic, és una cooperativa que promou un model alternatiu d’accés a l’habitatge, a través de la divulgació, l’assessorament, la cerca de finançament, la promoció i gestió d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús. Actualment compta amb més de 570 socis i sòcies, i treballa per dur a terme projectes d’habitatge amb un model més just i accessible d’accés i tinença.

 

 

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: