Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una nova edició del Tots som regidors constata el valor del diàleg per arribar a acords

Aquest dilluns s’ha celebrat a l’Ajuntament de Vilafranca una nova edició del Ple del projecte Tots som regidors.

El projecte Tots som regidors des de fa una colla d’anys es realitza a diferents centres d’ensenyament de la vila entre els estudiants de 4rt d’ESO. Enguany hi participaven 2 grups de l’Institut Eugeni d’Ors, un de l’Institut Milà i Fontanals i un grup de l’escola Sant Josep. 12 alumnes d’aquests centres es van asseure al lloc on ho fan habitualment els regidors. L’acte el presidia l’alcalde, Pere Regull, i comptava també amb la presència d’un regidor de cada grup municipal, excepte del PP.

Durant el curs els alumnes han estat analitzant alguns dels articles de l’ordenança de civisme i han estat plantejant un debat, compartit també amb els grups dels altres centres fins arribar a aquest Ple final on s’hi exposaven les principals conclusions.

Pere Regull, destaca que l’activitat és interessant, tot i que cada any analitza la mateixa ordenança, perquè permet comprovar l’evolució que tenen els adolescents del concepte de civisme.

Obrien el debat els alumnes del grup B de l’Eugeni d’Ors, amb una divertida introducció carregada d’ironia.

Els alumnes del grup del Milà i Fontanals van parlar dels articles de l’ordenança referits al consum de begudes alcohòliques o substàncies estupefaents, la conducta dels propietaris d’animals de companyia o de l’assetjament a Vilafranca. No va faltar un discurs feminista amb referències a la Manada.

I el grup de l’Escola Sant Josep va parlar de les activitats cíviques i polítiques a la via pública, els locals comercials i de serveis d’oci o esl serveis sexuals retribuïts a l’espai públic. El treball del projecte i el procés de debat entre alumnes els va fer conscients de les dificultats de posar normatives.

Finalment les conclusions van anar a càrrec dels alumnes del grup C de l’Eugeni d’Ors. Satisfets per haver participat de l’activitat i agraïts per la tasca de tècnics i professors. Van suggerir, però, ajustar als temes de debat als interessos del adolescents.

Acabada la votació els regidors portaveus van adreçar unes paraules de felicitació als alumnes, felicitació a la que es va afegir també l’alcalde destacant el mèrit d’haver-se expressat amb tanta correcció davant del públic que omplia la sala.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: