Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un pregó reivindicatiu, d’Armand Beneyto, ha iniciat els actes de la 9a Setmana de la Gent Gran

Aquest dilluns han començat els actes de la novena Setmana de la Gent Gran a Vilafranca amb el pregó, que enguany ha anat a càrrec d’Armand Beneyto.

L’acte es va celebrar al saló de sessions de la Casa de la Vila i el va iniciar el regidor de la Gent Gran, Raimon Gusi, tot i apuntant els diferents actes que se celebraran al llarg de la setmana. Gusi va destacar també que per primer cop s’oferia en directe per Penedès TV el pregó, fet que facilitava que molta gent gran que no pot sortir de casa el pogués veure.

Tot seguit va donar pas al pregoner. Una persona molt coneguda per la seva participació a diferents entitats de la vila. Nascut el 1932, Beneyto té una trajectòria com a cantaire a la Societat Coral del Penedès, de la que en va ser president, també amb els grups musicals del Ferrari i a les havaneres del grup Xaloc. En relació a la Festa Major havia estat bastoner, canta als goigs i va ser administrador l’any 1981.

Armand Beneyto va fer us del seu coneixement del llenguatge per oferir un pregó en el que no hi va faltar la reivindicació del que en va dir “grup homogeni de la gent gran”. Va titular el seu pregó “Gent gran, gent capaç” i va reivindicar que el col·lectiu estigui representat en els llocs de decisió d ela societat.

També va destacar que la jubilació laboral no ha de suposar una aturada de l’activitat.

El pregoner, que també és rapsode, va finalitzar amb unes paraules del poeta Joan Maragall.

El reu pregó va ser aplaudit per el nombrós públic que omplia la sala i per cloure l’acte l’alcalde, Pere Regull, va adreçar també unes paraules. En primer lloc per agrair el pregó de Beneyto. Desprès per assenyalar també que en la societat del segle XXI la gent gran o jubilada hi té un paper molt destacat, posant com a exemple que a les manifestacions reivindicatives aquest col·lectiu és majoritari. Regull va emplaçar tothom a gaudir dels actes de la setmana de la Gent Gran.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: