Dijous, 27 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sostenibilitat i responsabilitat en la viticultura a la nova edició d’Els Juliols

La nova edició dels Juliols de la Universitat de Barcelona es dedicarà a la sostenibilitat i responsabilitat en la viticultura.

Del 9 al 13 de juliol, la capella de Sant Pelegrí de Vinseum acollirà, un any més i per onzena edició consecutiva, un curs de l’escola d’estiu Els Juliol de la Universitat de Barcelona. Com cada any, el curs versa al voltant del món del vi i, en aquesta ocasió, porta per títol ‘Vins que estimen la terra’ i com a lema ‘Viticultura, sostenibilitat i responsabilitat’.

La directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, ha explicat que el curs serà de 20 hores en horari de tarda, està obert a un màxim de 30 alumnes i consta de visites a cellers, tastos i formació teòrica amb ponents de gran nivell. Sobre la temàtica del curs, Garcia ha destacat que hi ha preocupació pel canvi climàtic i, per això, els organitzadors creien important explicar què s’està fent i què es pot fer en el futur per una viticultura més sostenible i responsable.

Joan Cuscó, tècnic de VINSEUM i coordinador del curs, ha emmarcat la formació en la voluntat de descentralització de la Universitat de Barcelona i en la tasca educativa que han de fer els museus. Cuscó ha destacat l’obertura a càrrec de Miquel Agustí Torres i la cloenda a càrrec de Jaume Gramona, entre altres ponents.

Per cloure, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, ha explicat que aquest curs concorda perfectament en el pla de govern de l’Ajuntament, “perquè és difondre coneixement i és promoció econòmica i turística del territori”.

Gusi també ha lloat el gran nivell del professorat que “aportarà tots els punts de vista al voltant de la sostenibilitat en el món de la viticultura”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: