Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

S’han presentant a Vilafranca els dos primers volums de l’Enciclopèdia castellera

L’auditori de l’edifici de l’Enòlogica acollia divendres la presentació dels volums I i II de l’Enciclopèdia castellera, editada per Cossetània Edicions i dirigida pel cronista Xavier Brotons.

L’acte estava presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i comptava amb la participació dels autors, Pere Ferrando, Eloi Miralles i Joan Beumala.

Xavier Brotons destaca que es tracta d’una obra ambiciosa.

Per la seva banda l’alcalde de Vilafranca, assenyala que l’enciclopèdia és una aportació més d’un món, com el casteller, que és viu i dinàmic, que no depèn de l’administració.

El primer volum de l’Enciclopèdia castellera està dedicat a una primera part apassionant de la història dels castells, que abraça des de l’anàlisi dels seus antecedents i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola, passant per l’esplendorosa Primera Època d’Or, la posterior Decadència i l’esperançadora Renaixença iniciada l’any 1926.

El segon volum de l’Enciclopèdia castellera analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016.

Xavier Brotons avançava que enguany han de sortir publicats dos volums més. El tercer, que estarà dedicat a la tècnica castellera i a aspectes científics relacionats amb el món dels castells. I el quart volum, que tractarà d’antropologia i sociologia. L’objectiu de l’editorial Cossetània és finalitzar l’obra amb els darrers volums que s’editaran el 2019.

 

 

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
06:30
El taller de l'artista
Ángel Camino - escultor i gravador

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: