Dissabte, 22 de setembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

S’han presentant a Vilafranca els dos primers volums de l’Enciclopèdia castellera

L’auditori de l’edifici de l’Enòlogica acollia divendres la presentació dels volums I i II de l’Enciclopèdia castellera, editada per Cossetània Edicions i dirigida pel cronista Xavier Brotons.

L’acte estava presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i comptava amb la participació dels autors, Pere Ferrando, Eloi Miralles i Joan Beumala.

Xavier Brotons destaca que es tracta d’una obra ambiciosa.

Per la seva banda l’alcalde de Vilafranca, assenyala que l’enciclopèdia és una aportació més d’un món, com el casteller, que és viu i dinàmic, que no depèn de l’administració.

El primer volum de l’Enciclopèdia castellera està dedicat a una primera part apassionant de la història dels castells, que abraça des de l’anàlisi dels seus antecedents i la descripció dels seus orígens fins al final de la Guerra Civil espanyola, passant per l’esplendorosa Primera Època d’Or, la posterior Decadència i l’esperançadora Renaixença iniciada l’any 1926.

El segon volum de l’Enciclopèdia castellera analitza la història dels castells des del final de la Guerra Civil espanyola fins a la temporada del 2016.

Xavier Brotons avançava que enguany han de sortir publicats dos volums més. El tercer, que estarà dedicat a la tècnica castellera i a aspectes científics relacionats amb el món dels castells. I el quart volum, que tractarà d’antropologia i sociologia. L’objectiu de l’editorial Cossetània és finalitzar l’obra amb els darrers volums que s’editaran el 2019.

 

 

Enquesta

L'onada de feixisme que amenaça Europa...

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
Chelsea Hotel
Rock clàssic
13:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu presentat per Sergi Ansón
13:30
Sons a cau d'orella
Habanera i cant de taverna

Penedès Televisió

11:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
11:30
L'entrevista
Josep Mª Mateu - promotor del bàsquet
12:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: