Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona acollirà el 9 de juny la XIII edició de la Mostra de Cervesa Artesana, amb 73 cervesers

Un any més cervesers artesans d’arreu de Catalunya i alguns de més enllà mostraran els seus productes, enguany amb especial presència de cerveses fermentades en barrica.

La Mostra s’ha presentat aquesta setmana a la seu del Consell Comarcal, amb la presència de l’alcalde de Mediona Servand Casas, i els responsables de la cervesera de Mediona Ales Agullons.
Servand Casas explicava que en aquesta edició la principal novetat està en la presència de més elaboradors de cervesa amb fermentació en barrica, que és una tendència a l’alça arreu. Pel que fa pròpiament a la organització de la Mostra, des de l’ajuntament remarquen que s’aposta per la continuïtat de l’espai, al camp de futbol; la presència de música en directe i sobre tot la bona cervesa artesana.
Remarquen també que vol ser una festa per a tota la família, no només per els aficionats a la cervesa. La previsió és que s’hi acostin unes 10.000 persones, per tant més o menys com l’any passat.
En aquest sentit, la Mostra no creix en nombre d’expositors després de fer-ho l’any passat, i es considera que amb 73 cervesers artesans hi ha una molt bona representació del que es fa, principalment a Catalunya que és l’origen de la majoria de participants. Així, Carlos Rodríguez d’Ales Agullons, apuntava que de fora de l’estat només hi ha 2 cervesers italians i 2 d’anglesos.
En aquesta edició la principal novetat és l’aposta de molts dels elaboradors per la cervesa amb fermentació lenta o fermentades en barriques, que dona un toc diferencial al producte final. Rodríguez explica que són cerveses que potencien l’acidesa.
La Mostra començarà a les 11 del matí del dissabte 9 de juny, i a banda dels 73 cervesers també hi haurà 45 parades d’artesania, art i menjar i 3 conjunts de música en directe.
Del Penedès hi trobarem cervesers de Mediona, Vilafranca, Ribes, Sant Sadurní, Vilanova, Sitges i el Vendrell. Carles Rodríguez remarca que cada cop hi ha més elaboradors i de més nivell, tot i que encara és un sector molt jove.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: