Dimarts, 26 de març de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’EVA 2018 oferirà una cinquantena d’espectacles orals en 18 municipis de l’Alt Penedès

Sant Sadurní exerceix per tercer any consecutiu com a capital del Festival En Veu Alta, EVA, i ha estat també l’escenari de la presentació de l’edició d’aquest 2018.

La directora del festival, la narradora i actriu Jordina Biosca, explicava que han volgut fer una edició molt reivindicativa, tant a nivell cultural com social davant del moment actual que viu el país. Així, Biosca ha volgut recordar que en aquesta edició continuen apostant per espais diferents dels habituals per acollir els espectacles, sempre de petit format i amb la narració i la paraula com a protagonistes. Una tipologia d’espectacles que, com remarcava Biosca, els facilita la seva voluntat de repetir espectacles de l’any passat i fins i tot doblar representacions aquesta temporada per tal de fer-les arribar a més públic.
La regidora de Cultura de Sant Sadurní, Montse Medall, posava l’èmfasi en el fet que tornen a ser la capital del Festival, la demostració que l’aposta ha funcionat i ha estat positiva per a les dues parts.
L’apunt reivindicatiu del festival l’ha explicat per la seva banda Jordia Biosca tot comentant que havien demanat a Lluís Puig, conseller de Cultura de la Generalitat que els fes un missatge de benvinguda al festival que es pot trobar a la seva web.
Biosca recordava que en el seu moment, tant com a conseller com quan era Director General de Cultura Popular de la Generalitat, Lluís Puig havia donat molt de suport i impuls a l’EVA.
D’altra banda, també a la web del festival, es pot trobar un vídeo promocional que vol ser també un toc d’atenció davant del moment actual que es viu a Catalunya i el paper que hi té la cultura. Un vídeo que fa una adaptació d’un text extret de l’obra de George Orwell “1984”. Biosca insistia en què la Cultura ha de ser reivindicativa i posicionar-se.
En la presentació també hi era un dels narradors que aquest any participa a l’EVA, el japonès Yoshi Hioki que ha recordat que es compleixen 14 anys del festival. Una aposta decidida per la narració oral, que topa amb el ritme de vida accelerant que portem actualment i que dificulta escoltar i interioritzar el que s’explica.
L’EVA Penedès arrancarà el 8 de juny a Sant Sadurní amb el concert de Lídia Pujol a la plaça de l’Ajuntament a 2/4 de 9 del vespre; i l’espectacle que Toni Gomila i Catalina Florit a partir de 2/4 d’11 de la nit al celler de la Fassina. Al Penedès el festival s’allarga fins el 17 de juny en un total de 18 municipis de l’Alt i Baix Penedès, i l’EVA a Pradell de la Taixeta es concentra entre el 29 de juny i el 1 de juliol.

Enquesta

La sentència del Suprem em pot fer canviar d'opinió…

Programació

Ràdio Vilafranca

23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Raimon Gusi

Penedès Televisió

23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Músics d'aquí
Xell Montserrat - directora de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: