Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ACA comunica als alcaldes de l’Alt Penedès les subvencions per millora de les lleres

Aquest dijous a la tarda es va celebrar un Ple del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès fora del saló d’actes del Consell Comarcal, que és l’espai habitual.

Un cop a l’any es descentralitza i en aquesta ocasió es va celebrar a la sala d’actes del Centre de Dinamització Turística Local, d’Avinyó Nou.

La reunió comptava amb la presència de l’adjunt a direcció de l’ACA, Samuel Reyes. El president del Consell d’Alcaldes i alcalde de Vilobí, Francesc Xavier Edo, assenyala que ja fa temps que s’havien detectat mancances en el manteniment de les lleres de rius i rieres a la comarca.

A la reunió l’adjunt a direcció de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, recordava que l’organisme que representa ha passat per una situació crítica en els últims sis anys, però que ara financerament ja disposa d’estabilitat per poder actuar en el territori. En aquest sentit han implementat una línia de manteniment i conservació de lleres dotada amb un milió 300 mil euros. Per primera vegada la posen a disposició dels ajuntaments a través d’un programa d’actuacions.

La reunió del Consell d’Alcaldes va començar amb la benvinguda per part de l’alcalde d’Avinyonet, Oriol de la Cruz, que va explicar la finalització de les obres del museu i de la recuperació del Local d’Esquerres, on s’estava celebrant la reunió.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: