Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sisena edició dels premis Vinari supera per primer cop els 900 vins participants

El centre Àgora de Vilafranca va acollir aquest dilluns la presentació de la sisena edició dels premis Vinari, el concurs que premia els millors vins catalans.

L’edició d’aquest any ha superat per primer cop els 900 vins participants, que provenen de 250 cellers, el que suposa gairebé un 30% de la totalitat de cellers que hi ha a Catalunya.

La directora dels Vinari, Eva Vicens, ha destacat precisament la consolidació del concurs en el sector que demostra aquesta alta participació. Però també ha apuntat que els consumidors comencen a reconèixer la marca Vinari.

Per la seva part, el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, ha destacat l’esforç en comunicació dels Vinari, així com el rigor del tast i l’alt nivell del jurat. Per a Puig, els Vinari formen part de la tasca “ingent” que s’està fent per fer augmentar el consum de vi català a Catalunya.

Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, s’ha mostrat satisfet que la capital de l’Alt Penedès aculli la gran festa final dels Vinari i ha dit que el vi català necessitava un certamen com aquest.

L’acte de presentació dels sisens premis Vinari ha tingut lloc durant la primera jornada de tasts que, a diferència de l’any passat, s’estan fent en el transcurs d’aquesta setmana a les instal·lacions de l’INCAVI. Una seixantena d’experts són els encarregats de tastar a cegues els vins, només sabent-ne l’anyada i la categoria, i valorant-los en funció de l’aspecte visual, olfactiu i gustatiu.

El tast final es farà a principis de setembre al Celler de Rubí i la gala de lliurament dels premis tindrà lloc el divendres 5 d’octubre a l’Auditori de Vilafranca. Allà s’anunciaran els millors classificats en 12 categories de vins blancs, negres, rosats, escumosos i dolços. També es lliurarà el premi Nissan al millor projecte ecològic, el premi al millor vi escumós, el premi AGBAR a la millor etiqueta i el Gran Vinari d’Or en reconeixement al vi més ben valorat de totes les categories. També s’atorgarà el premi al millor celler, patrocinat per Euroselecció Riedel, i el premi a la trajectòria professional en el món del vi, patrocinat en aquest cas per Vins i licor Grau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: