Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local potencia l’educació vial també entre els escolars més petits de la vila

Ja fa força anys que des de la Policia Local de Vilafranca es destinen esforços i atenció a l’educació vial dels escolars. Ara, per adreçar-se als més petits han incorporat un peluix.

Aquest 2018 s’ha aconseguit ja arribar als 10 centres de la capital de l’Alt Penedès, i s’està engegant un projecte adreçat als més petits a partir de P3. Un projecte que compta amb un agent especial que s’hi ha incorporat recentment. Es tracta d’un os de peluix que acompanyarà la agent que fins ara fa la formació, i que segurament facilitarà connectar millor amb els infants.
Aquesta setmana, el regidor de seguretat ciutadana Joan Manel Montfort, acompanyat de l’Inspector de la Policia Local Albert Romero i la agent Begoña Martínez que és l’encarregada de conduir aquesta formació, l’ha presentat i ha explicat la importància d’aquestes accions de formació que arriben a uns 2.500 alumnes des de infantil fins a segon d’ESO. Per Monfort aquesta formació és important, i amb aquest peluix pensen que poden arribar millor als més petits.
Montfort parlava d’altres campanyes que es duen a terme, com per exemple el “canvi de marxa” o els karts que s’instal·len a la Rambla.
Begoña Martínez, per la seva banda, comentava que aquest curs han iniciat aquestes activitats amb els més petits amb el seu nou company l’escola Sant Josep i a l’Estalella, i que han funcionat molt bé.
Explica que amb els infants de P3 fins a P5 es treballa amb elements adequats a la seva edat, i que es procura que després aquesta informació arribi també als seus pares.
En el cas de P5 s’utilitzen vídeos de les 3 bessones.
Des de l’Ajuntament expliquen també que aquest curs per als més grans d’ESO s’ha posat en marxa un projecte que consisteix en simular un judici relacionat amb un accident d’uns nois que van a l’escola en bicicleta. Es treballen diferents qüestions i es busca que coneguin les normes per circular en bicicleta per Vilafranca, i entenguin els riscos que pot tenir saltar-se les normes bàsiques de circulació. Un projecte que preveuen també el curs vinent poder estendre a altres centres de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: