Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La nova urbanització del c/ Comerç engegarà la regeneració del Molí d’en Rovira

L’equip de govern de Vilafranca impulsa un pla de regeneració urbana pel Molí d’en Rovira i projecte una nova urbanització per al carrer Comerç.

L’equip de govern de Vilafranca considera que és el moment idoni per desencallar la planificació urbanística del Molí d’en Rovira i planteja un pla estratègic de regeneració urbana, econòmica i social pel barri que començarà per la nova urbanització del carrer Comerç.

L’alcalde ha explicat que busquen un projecte el màxim consensuat possible i el manteniment de la idiosincràsia del barri i el seu caràcter vitivinícola marcat sobretot per la façana que suposa el carrer Comerç. La conservació de les naus catalogades condicionarà qualsevol edificació que es faci en aquest carrer en el futur, que no podrà superar-les en alçada i haurà de tenir una estètica coherent.

El fet que s’hagin descartat els grans edificis que s’havien posat sobre la taula en el passat ha impulsat l’ajuntament a entomar la nova urbanització del carrer del Comerç i fer-se càrrec de les despeses que generin els treballs.

L’alcalde ha afirmat que el pla no obligarà ningú a marxar de casa seva, tot fent referència sobretot a un edifici d’habitatges que dona al carrer Comerç.
L’actuació en aquest carrer afectarà les voreres i el vial sense que encara ADIF hagi fet una proposta en ferm per remodelar l’estació de trens.

Serà un carrer de plataforma única, amb una circulació de vehicles més restringida i carril bici. El projecte té un pressupost d’un milió d’euros i l’equip de govern el vol tirar endavant en els propers dos anys.

Pel que fa a la resta de la planificació pel barri del Molí d’en Rovira, el pla afecta uns 85.000 metres quadrats on es preveuen 4.000 metres quadrats d’equipaments públics, 16.000 de zones verdes i la construcció de més de 800 habitatges, un 30% dels quals han de ser de protecció oficial.

El projecte es divideix en cinc polígons, d’una banda perquè és impossible fer-ho tot alhora, i de l’altra, per l’estructura de la propietat.

Sobre els equipaments públics previstos al projecte, l’alcalde i els regidors volen que s’obri un procés participació ciutadana però han apuntat la possibilitat de que s’hi faci un punt de trobada d’innovació lligat al turisme i al vi.

Els responsables municipals han presentat el projecte acompanyats per la directora de Serveis Urbans Marta Martínez, el cap dels Serveis Jurídics Francesc Giralt i la cap de planejament Eugènia Martínez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: