Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La jornada dedicada a Pere Bohigas encetarà aquest dissabte el cicle Paraules al Claustre

Com ja és habitual, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca dóna el tret de sortida al cicle Paraules al Claustre, que tindrà lloc de maig a setembre al claustre de Sant Francesc.

Amb una jornada dedicada a una persona vinculada a la vila. En aquesta ocasió la figura escollida ha estat la del filòleg i bibliòfil Pere Bohigas i Balaguer, que va néixer a Vilafranca el  1901 i va morir a Barcelona el 2003.

La jornada tindrà lloc aquest dissabte a partir de dos quarts de deu del matí al claustre de Sant Francesc i comptarà amb la participació de cinc ponents  que abordaran diferents aspectes del treball d’aquest eminent erudit.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, presentarà la jornada. A continuació, Joan Solé Bordes, obrirà les ponències amb el títol “Els anys vilafranquins i l’entorn generacional” on l’historiador  vilafranquí parlarà de les arrels familiars vilafranquines de Pere Bohigas.

A la jornada també hi participaran Joana Escobedo, Doctora en Filologia per la Universitat de Barcelona, Lola Badia, professora de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, i l’expert en cultura popular Jan Grau.

Per cloure la jornada, la bibliotecària i neta de Pere Bohigas, Núria Fullà aproparà a la figura més humana i pròxima de Pere Bohigas.

 

L’assistència la jornada és gratuïta però requereix inscripció prèvia a l’adreça o bé trucant al 93 890 04 59.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: