Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Alícia col·labora en el coneixement del Gall penedesenc com a patrimoni gastronòmic

La col·laboració amb la Fundació Alícia se suma al conveni d’adhesió del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès al Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès.

La seu d’Enoturisme Penedès KM0 acollia aquesta setmana l’acte de presentació de la col·laboració entre el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès, el Consell Comarcal i la Fundació Alícia per tal d’ajudar a promoure el coneixement del Gall del Penedès més enllà del nostre territori i mirar de trencar l’estacionalitat del seu consum.
En aquest sentit, el conseller d’Agricultura i Medi Rural del Consell Comarcal, Pere Soler, destacava que és un pas més en el camí iniciat fa 10 anys per situar el Gall del Penedès com a producte de qualitat. El 2016 es va assolir el reconeixement de la IGP, i ara és un nou pas endavant.
Des de la Fundació Alícia, el seu director Toni Massanés es mostrava content d’iniciar aquesta col·laboració per ajudar a donar a conèixer el Gall del Penedès amb un treball que vol posar en relleu el valor gastronòmic del producte. Massanés recordava que la frase som el que mengem és certa literalment, i que en aquest camí hi ha la voluntat de posicionar com es mereix el gall penedesenc. Un gall que també és com és en bona part per l’alimentació que rep, però també per com està criat i cuidat. Un seguit d’avantatges davant d’altres productes que s’han d’explicar i donar a conèixer per tal que el consumidor el valori. I per això cal també que ho facin els prescriptors. Aquesta serà la feina de la Fundació, amb els seus xefs hereus del Bulli, però al costat d’un gran equip multidisciplinar.
L’acte es va iniciar amb la signatura del conveni d’adhesió de la IGP Gall del Penedès al Consorci de Promoció Turística del Penedès, a càrrec del president del consorci Sergi Vallès i del president del Consell Reguladors de la IGP Enric Ferré.
Maria Dolors Rius, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca destacava precisament aquesta adhesió al Consorci per part dels criadors de Gall del Penedès, que sumat al suport del Consell Comarcal i de la Fundació Alícia ha de permetre promocionar millor el producte.
Finalment, el president del Consell Comarcal Xavier Lluch insistia en que va ser molt important assolir el reconeixement de la IGP, però que ara afegir-hi la Fundació Alicia és un nou impuls per sumar esforços en la tasca de desestacionalitzar el consum.
Des de la Fundació Alícia es faran accions per donar a conèixer les característiques diferenciadores del Gall del Penedès, i també consells a l’hora de cuinar-lo per poder-ne gaudir de tot el seu potencial gastronòmic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: