Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP titlla d’irresponsable el govern de Vilafranca en matèria d’habitatge

Des de la CUP denuncia el govern de l’Ajuntament de Vilafranca perquè consideren que està sent molt irresponsable en no fer polítiques d’accés d’habitatge ni cap regulació en aquesta matèria.

Assenyalen que a la vila no hi ha propostes més enllà de les que donen resposta a l’emergència social.

Per la formació política, és d’irresponsable no reconèixer que a Vilafranca, com arreu, hi ha un problema generalitzat d’accés universal a un habitatge digne. Entenen que no es pot deixar que el lliure mercat reguli un bé tant necessari com el dret a l’habitatge.

Cal recordar que el 2011 el ple municipal aprovava un Reglament d’habitatges desocupats per determinar què entenem per habitatge buit, i que ho feia per respondre a una demanda emparada a la llei, de fer pagar un recàrrec del 50% d’IBI als habitatges buits, per fomentar-ne la seva incorporació al mercat de lloguer. També recorden que el ple del passat mes de gener, i a proposta de la CUP, es va presentar i aprovar realitzar un Pla Local d’Habitatge. Entenen que aquesta seria una eina de planificació bàsica i necessària per començar a treballar l’accessibilitat a l’habitatge a la vila. La CUP es pregunta com es pensa realitzar aquest Pla Local d’Habitatge si no es té un cens d’habitatges buits.

D’altra banda la moció que aquest dimarts presenten, ja la van presentar el 2013 i el govern no la va aprovar.

Els agradaria que aquesta vegada s’aprovés la moció per realitzar un cens d’habitatges buits que permeti definir els objectius i les actuacions que s’haurien de dur a terme en matèria d’habitatge, i fer-ho abans d’acabar el 2018.

D’altra banda tornen a reivindicar el paper i la necessitat de l’Oficina Municipal d’Habitatge. Una de les funcions d’aquesta Oficina hauria de ser mantenir actualitzat aquest cens, ja que les dades són molt canviants. Una altra de les funcions també hauria de ser la mediació entre propietaris i llogaters, per facilitar i garantir el dret a l’accés a la majoria de la població.

 

 

CUP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: