Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP denuncia la segregació escolar a Vilafranca, i demana un ple extraordinari per parlar-ne

La CUP de Vilafranca presenta la Llavor, la revista editada per la formació, que enguany està dedicada de manera monogràfica a la problemàtica de la segregació escolar.

Aquesta presentació ha coincidit en el temps amb la reivindicació de l’escola Pau Boada en defensa de la segona línia de P3, que ja fa alguns anys que no tenen. Aquesta situació fa que molta gent no pugui accedir a l’escola en el procés d’admissió i que molta altra gent ni tan sols es plantegi demanar-la davant la manca de places disponibles.
Actualment una gran part dels alumnes d’Educació Infantil (3 a 6 anys) de l’escola són d’origen immigrant i/o provenen d’entorns econòmics desafavorits i la limitació d’accés a nous alumnes dificulten greument revertir aquest problema.
Aquesta situació ha estat denunciada per la mateixa escola en una carta adreçada a l’alcalde i a la directora dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament, en la qual demanaven tornar a disposar d’una oferta inicial de dues línies com a proposta clau per atraure alumnat nou i trencar amb una dinàmica de matriculacions de germans d’alumnes de l’escola. En aquesta mateixa carta, des del centre consideren que es privilegia l’escola concertada, ja que han estat dues concertades precisament les menys demandades a tota Vilafranca, malgrat que una d’elles, mantindrà la doble línia. Dani Xavier, CUP.
En la publicació editada per la CUP ja es denuncia que a Vilafranca hi ha un problema de segregació escolar, basant-se en dades d’alumnes que necessiten rebre els ajuts a l’escolarització que atorga l’ajuntament. Aquest factor, l’econòmic, és clau consideren des de la CUP per parlar de segregació.
Per acabar, la CUP de Vilafranca mostra el seu total suport a les reivindicacions del Pau Boada, així com plena disposició per a fer-ne d’altaveu. Així mateix, fa una crida tant al consistori com al Departament d’Ensenyament perquè prenguin totes les mesures necessàries per revertir aquesta situació. Fins ara, remarca la CUP, han actuat just de la manera contrària: ignorant les necessitats d’un barri i d’una comunitat educativa que ara ha decidit plantar-se.
Davant d’aquesta situació, la CUP està en converses amb ERC i VeC per demanar de manera conjunta un ple extraordinari per tractar aquesta qüestió.
En la revista que han presentat, com explica des de la CUP Marta Jové, s’hi expliquen algunes de les mesures que proposen per lluitar contra la segregació escolar.
La CUP ha fet arribar la publicació als centres educatius de la vila per plantejar aquestes propostes i recollir inquietuds dels seus responsables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: