Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Romeu ha recollit els cent anys d’història de La Cumprativa de Llorenç en un llibre

L’historiador, escriptor i llibreter Jordi Romeu ha estat l’encarregat de recollir la història de La Cumprativa de Llorenç del Penedès en l’any del seu centenari.

Romeu va rebre l’encàrrec de l’editorial Edicions i Propostes Culturals Andana. El llibre ‘Cent anys d’història de La Cumprativa de Llorenç del Penedès (1918 – 2018). Cooperació, solidaritat, cultura i lleure’ va ser presentat a principis d’abril en un acte al teatre de la societat cultural.

Fundada l’any 1918, l’actual Societat Cultural i Recreativa de Llorenç del Penedès, més coneguda com ‘La Cumprativa’, va ser creada per un grup de persones que buscaven una alternativa social, cultural i econòmica a les ja existents al poble.

Tot i que l’objectiu essencial que va veure néixer La Cumprativa, la cooperació i la solidaritat entre els seus associats, ha deixat de tenir sentit amb el pas del temps i l’evolució social i laboral, la societat continua expressant-se en la cultura i en el lleure.

El llibre ‘Cent anys d’història de La Cumprativa de Llorenç del Penedès’ és el resultat de dos anys de treball de recerca documental i escriptura.

La recerca ha estat especialment complexa perquè un grup de socis de l’entitat van cremar l’arxiu existent l’any 1939 a la vista de la repressió franquista i donat que set persones de La Cumprativa van ser empresonades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: