Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC alerta sobre l’estat dels equipaments esportius i proposa un pla de manteniment i millora

Els republicans consideren bàsic prioritzar la posada “a punt” les instal·lacions actuals perquè donin resposta a les necessitats dels esportistes i demana un pla d’equipaments esportius.

La zona esportiva i els equipaments esportius de Vilafranca necessiten una posada a punt i un pla de millora davant el que ERC qualifica de certa deixadesa i manca de manteniment. Els republicans demanen a l’equip de govern sociovergent que s’esforci per no fer pedaços sinó que impulsi un pla de millora dels espais esportius de la vila ja que actualment hi ha forces deficiències. En aquest sentit el regidor Pere Sàbat apuntava que hi ha àmbits de la instal·lació d’atletisme en molt mal estat, per exemple la zona de salt de perxa que està totalment destrossada, i la pista necessita pintar-se de nou perquè no es veuen les línies. A més el manteniment de la vegetació de l’entorn de la pista està molt descuidat, arribant al punt que tapen diversos fanals que il·luminen els voltants de la instal·lació esportiva.
Un altre dels elements on ERC considera que cal actuar-hi són els vestidors del Pavelló d’hoquei. Reconeixen que en el passat ple municipal es va aprovar que s’arreglaria el sostre de la Poliesportiva, després d’anys d’un mal estat reiteradament denunciat, però que cal actuar amb urgència en els vestidors. El regidor Pere Sàbat destaca la voluntat del govern de fer un nou pavelló, per insisteix que cal mantenir i millorar les instal·lacions ja existents.
Per capgirar aquesta situació, la regidora i portaveu republicana Mònica Hill afirma que cal un pla de millora per aquests espais; que s’ha de lligar a una planificació global d’usos dels equipaments ja existents i dels que es vulguin fer en el futur. Insistia en la idea de visió de ciutat també en els equipaments esportius.
En aquest sentit Hill va anunciar que en la negociació dels pressupostos del 2019 ERC posarà sobre la taula un pla per invertir en les instal·lacions esportives per no com ara, fent pedaços i actuant només quan alguna cosa s’espatlla.
ERC per exemple posa sobre la taula és l’ús que es fa dels camps de futbol de terra de la zona esportiva. Actualment tenen molt poca utilització, ja que la majoria d’activitat, tant entrenaments com partits, es fan al camp gran o a l’espai de gespa de la pista d’atletisme. Apunten des d’ERC que com a solució caldria considerar posar gespa almenys a un dels camps per assegurar tenir unes instal·lacions al nivell del que Vilafranca necessita.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: