Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC ha celebrat una jornada per la reforma de la Constitució

El catedràtic Xavier Arbós i la Diputada Meritxell Batet han participat en una jornada de la federació socialista del Garraf i l’Alt Penedès sobre la reforma constitucional.

Els socialistes de l’Alt Penedès-Garraf asseguren que cal obrir debats necessaris amb idees de tothom qui vulgui sobre la reforma de la

Constitució, com una via que, tard o d’hora, caldrà afrontar seriosament i

de forma col·lectiva, si realment es volen abordar els reptes socials i polítics actuals.

Francisco Romero recorda que al 78 gent que havia estat confrontada en una guerra van ser capaços d’asseure en una taula i arribar a acords. La Constitució ja ha quedat desfasada però cal buscar una sortida amb diàleg i acords, i aquesta era la reflexió de la jornada a Vilafranca.

La jornada es va fer aquest dissabte al matí a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca. Era oberta i participativa i tractava sobre la reforma de la Constitució.

Comptava amb les opinions del catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona Xavier Arbós.

Arbós creu que cal una reforma de la Constitució amb consens i integradora, que ajudi a curar les ferides del xoc de trens institucional entre l’Estat i la Generalitat.

L’acte també va comptar amb l’anàlisi de la Diputada i professora de Dret Constitucional de la Universitat Pompeu Fabra, Meritxell Batet.

Batet creu que la reforma de la Constitució és urgent i necessària, després de les crisis social i territorial viscudes en els darrers anys. La diputada socialista a més creu que és del tot viable.

 

La jornada d’aquest dissabte a Vilafranca va incloure també un workshop de treball en grup que acabava amb un debat obert i amb conclusions que seran traslladades als diferents actors polítics per part de la Federació Alt Penedès-Garraf del PSC.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: