Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP expressa les seves discrepàncies amb el Pla de Millora Urbana del carrer Comerç

En relació a les directrius del futur Pla de Millora Urbana de la zona del Carrer del Comerç, presentades per l’equip de govern, el regidor del PP Josep Ramon, ha exposat algunes discrepàncies.

En primer lloc, tot i considerar positiu que finalment es posi en marxa el pla, ha lamentat que s’hagi tardat tants anys. Un fet que ha suposat un greuge pels propietaris per la situació d’indefinició. Greuge reconegut, segons Josep Ramon, pels mateixos tècnics municipals.

Els populars plantegen dues discrepàncies principals a la proposta plantejada pel govern. En primer lloc consideren que no s’hauria d’executar per Unitats d’Actuació pel sistema de compensació, perquè això implica que els propietaris s’hagin de posar d’acord i pot comportar que el procés s’alenteixi o fins i tot es paralitzi.

El PP proposa que es fixi als propietaris un límit d’alçada dels edificis que poden construir-se en el seu àmbit i, de forma complementària, s’arribi a un acord amb les dues empreses que són les principals propietàries, a fi i efecte que puguin construir edificis emblemàtics que siguin les seus de les empreses.

D’altra banda el PP tampoc està d’acord que es vulguin conservar la pràctica totalitat de les naus del carrer del Comerç. Creuen que només s’haurien de conservar les que estiguin catalogades.

També apunten el que podria ser un problema respecte a la urbanització prevista del carrer del Comerç per part de l’Ajuntament. Es preveu donar prioritat als vianants, però recorden que hi ha una empresa al carrer que necessita entrada i sortida de camions.

Finalment destaquen de forma positiva que en l’àmbit del Pla de Millora Urbana de la zona del Carrer del Comerç es destini a l’ús d’habitatge només dues terceres parts del volum edificable i que la resta es dediqui a altres usos, essencialment a plantes baixes de comerç o hostaleria.

 

 

PP

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: