Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PDeCAT reclama més inversió en les infraestructures ferroviàries

El PDeCAT reclama més inversió en les infraestructures ferroviàries i la façana marítima del Penedès i una solució per a la N-340.

El diputat al congrés Carles Campuzano ha visitat aquest dilluns la seu del PDeCAT a Vilafranca per a presentar les esmenes relacionades amb el Penedès que ha presentat el partit als Pressupostos Generals de l’Estat. Ho ha fet acompanyat pel president de la federació Penedès del PDCat Jaume Casañas, el president del Consell Comarcal Xavier Lluch i l’alcalde de Subirats Pere Pons, entre d’altres.

Campuzano ha començat la seva intervenció recordant que, d’allò pressupostat entre els anys 2014 i 2016 a Catalunya, només entre un 40 i un 50% s’ha acabat materialitzant; i lamentant la poca inversió que es preveu a Catalunya als pressupostos del 2018. Seria un 13% d’inversió pública a la comunitat tenint en compte que el pes de la població representa un 16% i el del PIB, un 19% aproximadament.

En relació al Penedès, el diputat considera que és un territori “terriblement castigat” en termes de mobilitat. Per això les esmenes que ha presentat el PDeCAT van moltes en la línia de millorar les infraestructures ferroviàries, sobretot pel que fa a les línies de rodalies R2 i R4. Campuzano ha culpat el tripartit d’haver negociat malament el traspàs de competències de les rodalies i ha dit que el tren és fonamental per a l’economia catalana.

Campuzano també ha insistit en la necessitat de donar solució a la N-340 i tirar endavant el projecte que havia anunciat l’any 2017 el llavors conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull.

El PDeCAT també reclama inversió per a la façana marítima del Baix Penedès i el Garraf, fonamentalment per a l’adequació dels passeigs marítims i per combatre la regressió de la costa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: