Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup Xató ha presentat el seu espectacle “Un far per tornar” al Fòrum Berger Balaguer

El concert estava inclòs dins el Festival MUSiCVEU i es tractava d’una proposta diferent i molt especial en què les havaneres i els cants de taverna estaven acompanyats amb danses, poemes, músiques i veus.

El grup d’havaneres Xató va presentar aquest passat diumenge a les 7 del vespre el seu nou espectacle “Un far per tornar” a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer. El Jordi González, baríton i director musical del grup, explicava que l’espectacle es va concebre inicialment per la festa major de l’any passat.

En aquesta ocasió l’espectacle va comptar amb la col·laboració de la cantant Aina Ros. La dansa hi va tenir també un paper destacat. González explicava que a banda de buscar un fil conductor van decidir incorporar el ball en algunes de les cançons. Les balladores van ser la Roser Farré i la Núria Sellés, acompanyades també pel Jordi Massana i el Sergi Solé.

El Grup Xató, format actualment per Joan Parellada, Anna Peret, Jordi González i Ramon Sol,  va néixer a Vilafranca del Penedès la primavera de l’any 2000 i al llarg de la seva trajectòria han anat desenvolupant un estil propi amb unes veus i una sonoritat característiques i diferenciades d’altres grups, sense deixar de banda les principals fonts dels món de l’havanera i prioritzant sempre la tasca de cultivar i difondre aquest gènere amb el rigor i la qualitat que es mereixen. González explicava que tot i que durant l’any es cantaven havaneres amb el bon temps es fan més actuacions. A més, també va aprofitar per lamentar que just aquest passat diumenge coincidien a la mateixa hora diverses propostes culturals com ara teatre, sardanes o el concert de l’escola municipal de música a la Basílica de Santa Maria.

El MUSiCVEU neix l’any 2015 gràcies a la suma de sinergies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Un dels trets d’identitat del festival és l’aire benèfic que es va impulsar a partir de la passada edició el 2017, destinant part de la recaptació de les entrades a projectes solidaris. Enguany, el 10% la recaptació es destina a programes d’ajuda a l’alimentació infantil, duts a terme per la Creu Roja de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: