Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cicle Paraules al Claustre ha iniciat la seva programació amb l’homenatge a Pere Bohigas

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca organitza des de l’any 2010 la programació del cicle Paraules al Claustre que enguany comprèn vuit activitats.

El cicle s’ha iniciat aquest dissabte amb una jornada d’homenatge a Pere Bohigas i Balaguer.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, remarca la satisfacció de poder organitzar un cicle d’aquestes característiques a Vilafranca, i també el fet de dedicar-lo enguany a Pere Bohigas.

Els ponents convidats de la jornada eren el professor de llengua i literatura Joan Solé Bordes, la doctora en Filologia Catalana, Joana Escobedo, la professora de Filologia, Lola Badia, l’ especialista en cultura popular, Jan Grau i la bibliotecària de la Biblioteca de Catalunya, Núria Fullà Bohigas.

Pere Bohigas i Balaguer va néixer a Vilafranca l’any 1901 i va morir a Barcelona a l’edat de 102 anys, l’any 2003.

Joan Solé Bordes el va presentar com un home sabi.

Pere Bohigas va ser doctor en lletres, professor de paleografia de la Universitat de Barcelona, membre del Cos D’Arxivers, Bibliotecaris i Arqueòlegs, fou conservador de la secció manuscrits i reserva de la Biblioteca de Catalunya i professor a l’Escola de Bibliotecàries de Barcelona.

La programació va des del mes de maig al mes de setembre i tindrà lloc d’una manera periòdica al Claustre de Sant Francesc.

Són actes que vinculen el Claustre amb la paraula i que volen reivindicar-lo com un espai de reflexió, de pensament, de coneixement i de creació. D’aquí que la programació inclou formats tan variats com els d’una jornada d’estudi dedicada a un intel·lectual vilafranquí, recitals poètics, exposicions, o cançó d’autor.

La coordinadora del cicle, Sílvia Amigó, destaca la propera activitat, que serà una exposició que s’inaugurarà aquest proper divendres i que es titula “Camins de fang i paraules”.

El cicle continuarà el 30 de juny amb música i poesia amb l’espectacle “Historias de cronopios y de tangos” i fins al setembre comptarà també amb altres activitats com exposicions, espectacles de música i poesia i poesia familiar..

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: