Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP detecta un increment de les irregularitats i les estafes en els contractes de lloguer

El Servei Comarcal d’Habitatge ha atès persones que han signat contractes de lloguer amb una persona que finalment ha resultat no ser la propietària de l’habitatge.

També d’altres persones que paguen per ocupar un habitatge.

Per tal d’evitar caure en el parany de signar un contracte de lloguer amb un fals propietari, el Servei d’Habitatge recomana demanar sempre la nota registral simple abans de signar el contracte, especialment si el contacte amb la propietat s’ha fet per un anunci a Internet, a la premsa o un anunci al carrer. Si el propietari no mostra la nota registral amb data actual i el futur llogater té molt d’interès a llogar, pot aconseguir fàcilment el document al Registre de la Propietat, indicant l’adreça exacta. Amb la nota registral actualitzada, el futur llogater disposarà de les dades de la persona o persones que tenen dret a llogar aquell habitatge i, abans de signar el contracte de lloguer, podrà comparar les dades de la nota amb el DNI de la persona o persones que li ofereixen llogar.  En el cas que hi hagi més d’un propietari, hauran de signar tots o la majoria d’aquests.

Per evitar altres problemes relacionats amb el lloguer, el Servei Comarcal d’Habitatge recomana també no fer en cap cas pagaments de rendes per avançat, demanar la cèdula d’habitabilitat i el certificat energètic abans de signar el contracte, i demanar el justificant d’ingrés de la fiança un com signat el contracte. També aconsella canviar titularitat dels subministraments i no només fer el canvi de domiciliació, per tal de poder escollir les tarifes que més s’ajustin a les necessitats del llogater i beneficiar-se de possibles descomptes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: