Dimarts, 28 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El BOE publica el reconeixement d’un nou Paratge Qualificat denominat “Els Flandes del Casots”

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat el reconeixement d’un nou “Paratge Qualificat” denominat “Els Flandes del Casots” propietat de l’empresa Pere Llopart Vilaròs.

Amb aquesta nova incorporació, són tretze els “Paratges Qualificats” reconeguts per complir amb l’estricte plec de condicions imposats pel Consell Regulador del Cava. Així mateix, un altre paratge, “Can Bas”, propietat de l’empresa Pere Ventura, ha presentat la seva candidatura i aviat podrà obtenir aquesta distinció.

En aquest moment, únicament deu empreses han aconseguit accedir a aquesta categoria, “Cava de Paratge Qualificat”, demostrant l’excel·lència i singularitat dels seus paratges. El president del Consell Regulador, Pere Bonet, destaca que “el Cava de Paratge Qualificat representa la cúspide de la piràmide de qualitat dels vins escumosos a escala mundial i culmina amb un procés de reconeixement global de l’excel·lència dels caves Premium”.

Tal com la seva definició oficial indica és el cava obtingut d’un vi produït amb raïm d’un paratge determinat, de les quals les condicions edàfiques i microclimàtiques pròpies, juntament amb uns criteris de qualitat en la seva producció i elaboració, han propiciat un cava de característiques singulars.

El Cava de Paratge Qualificat forma part del segment premium del cava que, des del Consell Regulador s’està promocionant tant a escala nacional com internacional amb accions de promoció dirigides als principals prescriptors. Aquest segment premium suposa un total de més de 32 milions d’ampolles (+10,75% sobre 2016).

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: